România rugbiştilor învingători! Încă verzi :)

Victorie categorică! România a învins Rusia cu 33-3 în Cupa Europeană a Naţiunilor.

„Stejarii” şi-au revenit şi au reuşit ieri să se impună, pentru prima dată după 6 ani, în faţa ruşilor.

Cupa Mondială, care este programată în septembrie, în Noua Zeelandă, este principalul eveniment din 2011 pentru rugbyul mondial, dar şi pentru cel autohton, „stejarii” obţinînd calificarea la sfîrşitul anului trecut. Pînă atunci însă, sportivii români trebuie să joace în Cupa Europeană a Naţiunilor. Competiţie care le oferă partide serioase de verificare şi în care nu au pornit cu dreptul, în prima etapă fiind înfrînţi în Portugalia.

România a jucat al doilea meci, ieri, pe teren propriu, în compania Rusiei. În ciuda vremii de iarnă veritabilă, stadionul Arcul de Triumf din Bucureşti s-a prezentat în condiţii bune de joc datorită celor 150 de voluntari care au curăţat terenul de dimineaţă.

Prima repriză nu a adus foarte multe momente de atac duse aproape de terenul de ţintă, dar „stejarii” au dominat teritorial. Punctele au fost marcare din penalităţi de către Florin Vlaicu (6 p) şi Iuri Kuşnarev (3p).

Abia în a doua parte a întîlnirii „stejarii” au început să arate siguranţă, limpezime şi creativitate în joc, iar cele 3 eseuri izbutite confirmă acest lucru. Prima reuşită a plecat dintr-un mol de tuşă şi a fost finalizată de Bogdan Zebega. Al doilea eseu i-a aparţinut în totalitate lui Lucian Sîrbu, care a profitat de o clipă de neatenţie a adversarilor. Al treilea a purtat marca Daniel Carpo. În ciuda diferenţei de pe tabela de marcaj, românii au forţat pînă la final.

Cu cele 4 puncte cîştigate ieri de rugbyştii români, unul fiind bonus, România a urcat pe locul 3 în clasamentul Cupei, dar a obţinut şi prima victorie în faţa Rusiei după 6 ani de dominare slavă. „Stejarii” au însă şi un meci nejucat, cel cu Ucraina, amînat săptămîna trecută din cauza gerului de la Kiev.

2005 este anul în care România a reuşit ultima victorie în faţa Rusiei, scor 33-10, după un meci din CEN jucat la Timişoara

5 victorii a obţinut România în faţa Rusiei în cele 12 partide disputate

„Naţionala României este un adversar periculos. Faptul că a participat la toate ediţiile Cupei Mondiale spune totul despre forţa acestei echipe” Vladislav Korşunov, căpitan Rusia, pentru FRR.ro Silviu Florea – joacă pentru echipa de club, revine la meciul cu Georgia

România are o înfrîngere în actuala ediţie a Cupei Europene a Naţiunilor, 17-24 cu Portugalia, în deplasare, al doilea meci, cel contra Ucrainei, programat iniţial pe 12 februarie fiind amînat.

sursa: www.gsp.ro

Reclame

The URI to TrackBack this entry is: https://simplestaridespirit.wordpress.com/2011/02/27/romania-rugbistilor-invingatori-inca-verzi/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: