Sentiment oriental

De foarte mult timp sunt pasionată de muzica orientală, de beţişoare parfumate, de esenţe cu arome diferite şi de ceaiuri, mai exact, ritualuri ale ceaiului. De curând am găsit locul unde te poţi bucura de  toate  aceste lucruri. În plus, atmosfera este intimă şi romantică, iar meniul este foarte diversificat.

Ascunsă în spatele unei uşi aurii, foarte frumos şi interesant pictată, cu elemente şi simboluri orientale, Krishna Caffe te face să simţi că ai intrat în altă lume. Aici uiţi de agitaţia din Bucureşti şi cu siguranţă este un loc ideal de relaxare. După ce intri şi cobori scările eşti acaparat de multitudinea de elemente vizuale,auditive şi olfactive.

Privirea îţi este încântată în fiecare separeu de unicitatea decorului  în stil oriental. Ornamentele au simboluri  aparte şi puteţi observa asta la picturi, sculpturi,perne, mătăsuri, pânzeturi, tabureţi şi la accesoriile indiene – arăbeşti – turceşti care completează cadrul specific locului. Lumina este difuză şi colorată. În unele încăperi lumina este roşie, în altele verde sau portocalie.

Muzica  este relaxantă şi are rolul de a te elibera de stresul  cotidian, de a te îndepărta de agitaţia urbană şi de a te introduce în atmosfera ţărilor din Orient. Aveţi ocazia să ascultaţi melodii ritmate, arăbeşti şi melodii mai lente, indiene.

Mirosul şi aromele beţişoarelor parfumate şi ale narghilelelor se simt de afară. Când treci prin faţa cafenelei n-ai cum să nu fii învăluit de aromele  îmbietoare ale vechilor civilizaţii răsăritene.

În Krishna Caffe te simţi ca la o şedinţă de Spa, unde ţi se activează toate simţurile.

Ce oferă Krishna ?

Narghilea.

Poţi alege să fumezi narghilea cu o serie de 25 de arome: de căpşuni, mere, piersici, absint, vin, lapte, vodcă etc. Preţul variază între 16 şi 35 de lei, în funcţie de sortimentul ales. (Am încercat şi eu pentru prima dată şi a fost drăguţ.)

Îngheţată.

Dacă ajungi la Krishna, bucură-te de o delicioasă şi gigantică îngheţată!  Pe lângă tipurile de îngheţată (vanilie, ciocolată, mentă şi diverse arome de fructe) şi topping, poţi savura şi fructe proaspete care completează cupa de îngheţată. Numele pe care le citeşti în meniul cu îngheţată te vor surprinde pentru că sunt specifice şi exotice. Cuprinde 20-30 de sortimente , care poartă nume indiene şi chiar şi de zei („O mie si una de nopţi”, „Răpirea din Serai”, „ Lampa lui Aladdin”, „ Krishna”). Aici mănânci îngheţată pe săturate, mai ales dacă alegi „Elefant”, care are 30 de centimetri înălţime. Preţ: 13-16 lei.

Ceai.

Ceaiurile au arome interesante, nebune, exotice, sunt servite la ceainic şi îţi provoacă o explozie de gusturi.

Fructe uscate.

Smochine, curmale, caise. Costă 9 lei, iar porţia este foarte consistentă. Sunt gustoase şi sunt mari!

Meniul cuprinde şi multe tipuri de cafea, băuturi răcoritoare, băuturi alcoolice şi cocktail-uri.

Krishna Caffe  este o cafenea stil “buddha bar“, unde se stă la mese joase, pe teancuri de perne, saltele sau tabureţi mici. Salonul pentru nefumatori este foarte interesant pentru că  un Ganesha auriu, de înălţimea unui om, tronează  într-un colţ al încăperii. De curând Krishna Caffe s-a extins şi pune la dispoziţie mai multe separeuri pentru clienţii pasionaţi de lumea orientală şi de elementele specifice budiştilor.

Locaţie:

Krishna Caffe se află undeva sub pământ, sub un bloc, pe B-dul Mihail Kogălniceanu, nr. 17.

Dacă vreţi să vă petreceţi câteva ore în atmosfera relaxantă, primitoare, intimă, plăcută şi orientală de la Krishna Caffe, vă sfătuiesc să vă faceţi rezervare, fiindcă, mai ales seara şi în weekend, doar dacă ai noroc găseşti loc.

0729 745 988 e numărul de pe cartea lor de vizită.

Veţi avea parte de multe surprize plăcute imediat ce veţi intra în Krishna Caffe. Dacă vă serbaţi ziua de naştere aici, la o consumaţie de cel puţin 250 de lei, tortul este din partea casei.

Eu m-am îndrăgostit de locul acesta din prima clipă în care l-am văzut. Pentru mine Krishna Caffe  reprezintă o oază de linişte şi relaxare. Îmi place şi când sunt numai cu iubitul, dar şi când merg cu prietenii.

În posturi viitoare voi scrie despre elementele orientale, budiste, despre tradiţii, obiceiuri, simboluri şi semnificaţii, despre zei şi alte lucruri care pe mine mă fascinează.

Accesaţi pagina de facebook:
http://www.facebook.com/album.php?aid=27896&id=164651586907254#!/pages/Krishna-Caffe/164651586907254

The URI to TrackBack this entry is: https://simplestaridespirit.wordpress.com/2011/03/07/sentiment-oriental/trackback/

RSS feed for comments on this post.

4 comentariiLasă un comentariu

 1. cam cu cat timp inainte trebuie sa faci o rezervare daca vrei sa prinzi un separeu de 2 persoane in weekend?

  • Eu am fost atât în weekend cât şi în cursul săptămânii. De fiecare dată am sunat în ziua respectivă pentru rezervare şi am găsit loc. O dată s-a întâmplat să fie liber locul doar pentru o oră fiindcă apoi veneau persoanele care au rezervat.
   În weekend e foarte aglomerat. Ca să fii sigur încearcă cu o zi înainte. Mai ales dacă vrei să mergi sâmbăta şi să stai mai mult timp.
   😉 Distracţie plăcută!

   • multumesc mult 😀

   • cu plăcere! 😀


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: