Un dictator

„Biografia lui Nicolae Ceauşescu” este un film impresionant,  care arată realitatea din România, în perioada 1965 – 1989, atunci când ţara se afla sub dictatura lui Nicolae Ceauşescu.

Documentarul reuneşte istoria unui partid (Partidul Comunist Român), viaţa şi familia unui conducător de stat (Nicolae Ceauşescu, mereu ajutat de soţia sa Elena) şi suferinţele unui popor, poporul român.

Pe de altă parte, filmul încearcă să aducă în prim plan mintea diabolică a lui Ceauşescu şi să ascundă alte aspecte şi chiar să acopere criminali şi complici din perioada comunistă.

Vă las să urmăriţi filmul şi vă invit să lăsaţi orice comentariu.

Ştiu că cei născuţi după 1989, nu au prins acele vremuri şi că e greu să-ţi dai cu părerea despre ceva ce nu ai trăit. Dar cred că putem comenta pe baza celor povestite de părinţi şi bunici şi mai ales pe baza unor informaţii acumulate din cărţi şi filme.

http://www.1filme.ro/2010/11/24/biografia-lui-nicolae-ceausescu-2010/

Un alt film românesc, care prezintă evenimente incredibile şi imagini inedite din perioada comunistă şi implicit despre Nicolae Ceauşescu, este „Autobiografia lui Nicolae Ceauşescu”, documentar realizat exclusiv cu imagini din arhiva TVR şi de la Arhiva Naţională de Filme.

„Autobiografia lui Nicolae Ceauşescu” a fost regizat de Andrei Ujică şi a primit premiile „cel mai bun montaj” şi „cel mai bun documentar”, în cadrul ediţiei a-V-a, din 28 martie 2011, a Galei Premiilor Gopo.

http://filmeonlinenoi.com/filme-online/autobiografia-lui-nicolae-ceausescu/

Vizionare plăcută!

The URI to TrackBack this entry is: https://simplestaridespirit.wordpress.com/2011/03/29/un-dictator/trackback/

RSS feed for comments on this post.

2 comentariiLasă un comentariu

  1. le-am vazut pe amandoua. Mai demult. Primul e destul de interesant. Documentar facut de americani despre regimu comunist din Romania. Al doilea e destul de plictisitor. mi-au trebuit vreo 3 seri sa il termin, de fiecare data adormeam. Dar a avut destule lucruri noi si intersante.

    • E adevarat ca cel de-al doilea e cam plictisitor, dar, am vazut alte lucruri, care pana acum nu au aparut nicaieri. Dupa ce le-am vizionat, ma uitam la oamenii mai in varsta din jurul meu si ma gandeam cate au de povestit 😀


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: