Melci din cimitir direct la japonezi în farfurii

Mai mulţi cetăţeni din Mizil, oraşul meu natal, au descoperit o nouă afacere. Aş zice eu… bănoasă. Cum după ploaie apare invazia de melci, câţiva localnici s-au gândit să-i adune şi să producă bani pe seama lor. Cum? Îi vând cu 1 dolar pe kilogram occidentalilor, orientalilor sau producătorilor de medicamente.

Partea interesantă este că melcii nu sunt culeşi din altă parte, decât din cimitirul din oraş. Din iarbă, de pe garduri, de pe copaci, de pe cruci  şi de pe morminte. Pentru că în ultima perioadă a tot plouat, oamenii au ieşit bucuroşi la adunat melci.

Adună un sac, de 30-40 de kilograme, în aproximativ 20 minute. Ceea ce înseamnă că pentru acest timp se aleg cu 40 de dolari. Dar înmulţind cu „vreo 7 saci” aşa cum declară, în reportaj, unul dintre ei că a adunat, 280 de dolari revin unui om într-o zi.

Păi câte persoane câştigă în alt mod 300 de dolari pe zi? Unii iau banii ăştia într-o lună sau muncesc de le sar capacele la patron, cu norme crunte.

Ce poate fi mai simplu şi mai frumos decât să culegi melci şi să te îmbogăţeşti văzând cu ochii, după fiecare zi ploioasă? Şi cum primăvara asta e mai degrabă toamnă, cu ploi şi vreme răcoroasă… tot să aduni moluşte.

Dragii mei concetăţeni se roagă să plouă des şi să nu se termine stocul de melci prea repede, că altfel ar pierde şansa unei afaceri profitabile. Cred că puteţi găsi moluştele şi în alte locuri, decât într-un cimitir, dacă vă bate gândul să le urmaţi exemplul mizilenilor.

Melc, melc, codobelc

Scoate coarne mizileneşti,

Şi te du la cimitir,

Să te-adune oamenii,

Să te pună în vânzare,

Pentru japonezi tu să devii mâncare.

Aveţi aici şi reportajul celor de la Realitatea, în jurnalul de la ora 12:00, de azi, 8 mai 2011. Daţi pe la minutul 28:40!

http://www.realitatea.net/jurnale.html Din păcate nu am putut să selectez fix acea ştire şi jurnalul respectiv. Dar ştiu că vă descurcaţi singuri 😉

Am găsit şi alt link, dar trebuie să selectaţi Duminică, 8mai, 12:00  http://www.dolcetv.ro/#stire-tv-Realitatea-de-la-12-00-1-79-13225

Reclame
Published in: on mai 8, 2011 at 22:20  Lasă un comentariu  
Tags: , ,

The URI to TrackBack this entry is: https://simplestaridespirit.wordpress.com/2011/05/08/melci-din-cimitir-direct-la-japonezi-in-farfurii/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: