Îndrăgostită de radio

Din copilărie mi-am dorit să lucrez la radio. La scurt timp, melodia celor de la Vama Veche, „La radio”, mi-a întărit dorinţa şi am început să visez. Mă vedeam vorbind în faţa unui microfon pentru o mulţime de ascultători.

Apoi am dat la facultate, la jurnalism, pornită să devin prezentatoare la radio.

Între timp, pe parcursul celor trei ani de studii, m-am răzgândit de zeci de ori în privinţa carierei. Am vrut să fiu jurnalist de investigaţie, om de  PR, reporter şi câte şi mai câte.

Acum o lună am intrat pe site-ul celor de la Europa Fm ca să citesc ştirile şi ce credeţi? Am văzut anunţul cu înscrierile pentru Bursele Europa Fm. Am vrut să particip şi anul trecut la concurs, dar m-am trezit prea târziu. Deja se terminaseră înscrierile…

Ei bine, am zis că anul acesta nu trebuie să ratez o asemenea oportunitate.

Mi-am completat CV-ul şi am scris un eseu pe tema unei ştiri recente, apărută în presă. L-am trimis şi apoi am fost sunată să merg la interviu. Din peste 300 de cv-uri, şi al meu a fost în cele 31 selectate. A fost o bucurie imensă.

Era primul interviu din viaţa mea la care participam. Am avut emoţii. Dar au fost constructive. La câteva zile am primit telefonul magic. Era Sorin Dragomir. S-a jucat puţin cu emoţiile mele.

Mi-a spus că m-a sunat pentru că au nişte formalităţi, pe care trebuie să le îndeplinească. Apoi m-a anunţat că, din păcate, foarte mulţi copii buni au fost respinşi, dar că eu nu fac parte dintre ei şi că mă aşteaptă la training pentru burse.

A fost iuuuhuuu! Îmi tremura tot corpul de fericire.

Acum suntem nouă tineri în stagiul de pregătire. Numai patru dintre noi trebuie aleşi pentru a sta timp de 3 luni în redacţie la Europa Fm.

Săptămâna ce tocmai s-a încheiat mi-a trezit din nou dorinţa de a lucra la radio. Am învăţat foarte multe lucruri. Am asistat la jurnale, la buletinele de ştiri, am stat pe lângă Dj şi pe lângă redactorii Europa Fm.

Am scris ştiri, le-am înregistrat. Am fost corectaţi unde am greşit. Am ascultat când redactorii îi sunau pe miniştri sau alte surse.

Odată cu toate acestea, am învăţat cum ar trebui să vorbesc şi să citesc la radio. Nu ştiu cât de bine mă descurc momentan, dar ştiu că fac tot posibilul să evoluez şi să fac lucrurile aşa cum trebuie pentru o redacţie de radio.

Există un mic inconvenient. Nu am luat niciodată lecţii de dicţie şi nu am ştiut niciodată cum trebuie să lucrez pentru a-mi perfecţiona vocea, respiraţia, ritmul etc.

Am găsit pe net exerciţii de dicţie şi de o săptămână stau cu pixul între dinţi şi citesc, citesc şi iar citesc. Îmi face plăcere. Ştiu că mă va ajuta enorm.

Aşadar, vă sfătuiesc pe toţi cei care vreţi să vă îmbunătăţiţi dicţia, care vreţi să urmaţi o carieră în jurnalism, relaţii publice sau altă meserie care necesită cuvântarea în public, să exersaţi cât de mult posibil, citind zilnic exerciţii de dicţie. Puteţi face asta singuri acasă sau puteţi opta pentru cursuri de dicţie de la profesionişti.

Pe mine m-ar fi ajutat mult mai mult să ştiu lucrurile astea înainte de a ajunge să citesc ştiri la radio.

Experienţa de la Europa Fm reprezintă pentru mine un mare pas înainte spre perfecţionare.

Încet, încet idealurile mele prind contur.

Vreau să progresez şi să pot ajuta, la rândul meu, tineri care aleg să lucreze în presă, radio sau TV.

Pentru tot ce am învăţat în numai o săptămână le mulţumesc şi le sunt recunoscătoare celor care au avut grijă ca eu să scriu ştirile şi să le citesc corect, aşa cum o fac, ca nişte adevăraţi  profesionişti, cei din echipa Europa Fm.

Mi-e tare drag de toţi, îi apreciez şi mi-ar plăcea să-mi petrec toată vara cu ei, la Bursele Europa Fm.

Reclame

The URI to TrackBack this entry is: https://simplestaridespirit.wordpress.com/2011/07/03/indragostita-de-radio/trackback/

RSS feed for comments on this post.

3 comentariiLasă un comentariu

  1. Felicitari! Ma bucur pentru tine! >:D<

  2. Felicitari esti o norocoasa!! Si acum nu uita sa accentuezi mereu verbele si negatiile.:)))


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: